Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dýňový kompot s citrusy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Dýňový kompot s citrusy - postup přípravy

Zavařit dýni není nutné pouze s ananasovou trestí. Pokud použijete citrusové plody, budete mít na zimu připraven kompot, který se svojí chutí blíží více mangu.

Ingredience pro:
1 porce

Na kompot

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Pečlivě oloupejte dýni a zbavte ji semen. Poté ji nakrájejte. Je možné krájet na kostičky, ale můžete se rozhodnout i pro pruhy, záleží jen na vás. Dva pomeranče oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Zbývající pomeranč a citron pečlivě omyjte a i s kůrou je nakrájejte na malé kostičky.

2. KROK

Pokrájené plody dejte do dostatečně veliké mísy. Přidejte k nim cukr a kyselinu citronovou. Zamíchejte a vše přikryjte a nechte při pokojové teplotě 3 hodiny odležet. Několikrát směs v průběhu doby promíchejte. Ovoce by mělo pustit dostatek šťávy a dýně nasát chuť citrusů.

3. KROK

Směs naplňte i s šťávou do čistých sklenic. Můžete si vybrat, zda i s citrusy, nebo bez nich. Sklenice zavíčkujte nepoužitými víčky a dejte do velkého hrnce naplněného vodou. Uveďte ji do varu a pak půl hodiny vařte. Pokud chcete mít dýni měkčí, můžete vařit až hodinu. Sklenice následně postavte víčkem dolů, zabalte do deky a nechte 24 hodin stát. Pak je můžete skladovat ve sklepě či na jiném chladném místě.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů