Pečený hermelín ve slanině s koprovým dipem - postup přípravy
Tento recept, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, vám přijde vhod ve dnech, kdy nebudete mít na vaření mnoho času. Pečený hermelín ve slanině je sytý a šťavnatý.
Základ
Dip
Olej smíchejte s tymiánem, mletou uzenou paprikou, sušenou cibulí, sušeným česnekem, pepřem a solí. Plátky slaniny přes sebe přeložte tak, abyste z nich vytvořili hvězdu.
Do jejich středu položte hermelín, který potřete třetinou připravené marinády a okraji slaniny sýr zakryjte. Stejný postup opakujte i u zbytku ingrediencí.
Poznámka: Na 1 sýr použijte 6 plátků slaniny.
Hermelíny následně položte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Mezitím připravte dip.
Tatarku smíchejte s kečupem, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekaným koprem, solí a pepřem.
Tip: Než se hermelíny upečou, vložte dip do lednice. Vychlazený chutná skvěle.
Pečený hermelín ve slanině podávejte společně s dipem. Každou porci můžete doplnit o několik cherry rajčátek.
Tip: Hermelín skvěle chutná v kombinaci s osmaženým toastem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem