Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený hermelín ve slanině s koprovým dipem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečený hermelín ve slanině s koprovým dipem - postup přípravy

Tento recept, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, vám přijde vhod ve dnech, kdy nebudete mít na vaření mnoho času. Pečený hermelín ve slanině je sytý a šťavnatý.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Základ

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Olej smíchejte s tymiánem, mletou uzenou paprikou, sušenou cibulí, sušeným česnekem, pepřem a solí. Plátky slaniny přes sebe přeložte tak, abyste z nich vytvořili hvězdu. 

2. KROK

Do jejich středu položte hermelín, který potřete třetinou připravené marinády a okraji slaniny sýr zakryjte. Stejný postup opakujte i u zbytku ingrediencí. 

Poznámka: Na 1 sýr použijte 6 plátků slaniny.

3. KROK

Hermelíny následně položte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 30 minut. Mezitím připravte dip. 

4. KROK

Tatarku smíchejte s kečupem, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekaným koprem, solí a pepřem. 

Tip: Než se hermelíny upečou, vložte dip do lednice. Vychlazený chutná skvěle.

5. KROK

Pečený hermelín ve slanině podávejte společně s dipem. Každou porci můžete doplnit o několik cherry rajčátek.

Tip: Hermelín skvěle chutná v kombinaci s osmaženým toastem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů