Eskymo košíčky s čokoládou a kokosem - postup přípravy
Připravte si o Vánocích chutné eskymo košíčky podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, které zdobí kokos připomínající sníh. Tento recept připravíte za hodinku a pochutnávat si na košíčcích můžete po celé svátky.
Těsto
Krém
Poleva
Všechny ingredience na těsto vložte do mísy a smíchejte je dohromady. Vytvořte těsto a nechte jej 2 hodiny odpočívat v lednici. Zatímco se těsto chladí, připravte si krém.
V míse smíchejte máslo, vanilkový cukr, kokos, rum a Salko. Ingredience vyšlehejte do krému, který následně použijete na zdobení eskymo košíčků. Mísu s krémem zakryjte a dejte na chladné místo.
Jakmile je těsto vychlazené, vyplňte jím jednotlivé košíčky, které ukládejte na připravený plech. Následně košíčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Po vychladnutí košíčky z forem vyklepněte.
Krémem naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a krémem naplňte každý košíček. Poté dejte košíčky do lednice a nechte krém pořádně ztuhnout.
Zatímco krém tuhne, ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu s máslem a košíčky v ní namočte. Na závěr všechny košíčky posypejte kokosem a můžete podávat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou