Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Falešná dršťková z hlívy ústřičné

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Falešná dršťková z hlívy ústřičné - postup přípravy

Pokud milujete klasickou dršťkovku, vyzkoušejte tuto zdravější a možná ještě chutnější verzi podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Servírujte ji s krajícem čerstvého chleba nebo křupavým rohlíkem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Poté očistěte hlívu ústřičnou, odřízněte z ní tvrdé nohy a měkké časti na větší kousky.

2. KROK

Do hrnce nalijte olej a cibuli orestujte do sklovata. Poté k ní přimíchejte nakrájenou hlívu a celý kmín. Poté směs ještě krátce restujte.

3. KROK

Do hrnce nasypte mletou sladkou papriku s hladkou moukou a směs restujte jen pár vteřin. Poté ji zalijte vývarem, nebo vodou s bujónem.

4. KROK

Do polévky přidejte bobkový list a nové koření. Poté ji dochuťte solí, černým pepřem a vařte ji, dokud nebude hlíva měkká.

5. KROK

Přibližně 5 minut před koncem vaření do polévky nasypte majoránku promnutou v ruce. Nakonec ji dochuťte prolisovaným česnekem. Ochutnejte ji a případně ji ještě osolte.

6. KROK

Hotovou falešnou dršťkovou polévku můžete před servírováním posypat čerstvou petrželkou. Podávejte ji s čerstvým chlebem nebo rohlíkem.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů