Fantastické palačinky se smetanovou náplní - postup přípravy
Palačinky jsou velmi oblíbeným sladkým pokrmem, dají se totiž plnit různými ingrediencemi. Rozeznáváme buď ty sladké, nebo slané. Do sladkých verzí je možné zarolovat jakékoliv oblíbené čerstvé ovoce a pomazat je tvarohem, marmeládou, džemem, nebo zavařeninou. Slané jsou zase výborné s různými druhy sýrů, uzenin a třeba i se špenátem. Dnes ale potěšíme tímto receptem milovníky sladkého. Tyto skvělé palačinky vás svou dokonalou chutí mile překvapí.
Ingredience na těsto
Aby byly palačinky dokonalé, připravte si i ingredience na jejich náplň. Potřebovat budete: 200 gramů měkkého tvarohu, 3 velké lžíce zakysané smetany, 3 velké lžíce kondenzovaného mléka, 2 banány. Čokoládovou omáčku jednoduše zhotovíte ze dvou lžic cukru, dvou lžic kakaa, 30 gramů másla a dvou lžic zakysané smetany.
Do velké mísy vsypte rýžovou mouku, bramborový škrob, cukr a špetku soli. Pak do směsi nalijte i mléko a řádně promíchejte. Nakonec přidejte vejce a rozpuštěné máslo a pomocí metličky všechny ingredience propojte, abyste získali hladké polotekuté těsto. Následně si na plotně rozpalte pánev s kapkou oleje a vlijte po částech těsto. Tvořte palačinky a smažte je do zlatova z obou stran.
Náplň do palačinek jednoduše připravíte tak, že si v míse smícháte tvaroh, zakysanou smetanu a kondenzované mléko.
Palačinky potírejte smetanovým krémem, poklaďte na ně kolečka banánů a dobře zarolujte. Posypat je z vrchu můžete i moučkovým cukrem. Palačinky podávejte polévané čokoládovou omáčkou, kterou si připravte ve vodní lázni z kakaa, cukru, zakysané smetany a másla.
Jestliže nemáte rádi banány, můžete je v receptu nahradit například borůvkami, broskvemi, meruňkami, nebo jahodami. Jakékoliv čerstvé ovoce bude skvělé. Přejeme dobrou chuť!