Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí guláš na červeném víně

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 126 minut

Hovězí guláš na červeném víně - postup přípravy

Až ochutnáte tento hovězí guláš na červeném víně, nebudete se ho moci nabažit. Je plný křehkého a šťavnatého masa, které dokonale doplňují houby a výživná zelenina.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Do guláše

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hovězí maso nakrájejte na větší kousky, které v míse smíchejte s nahrubo nakrájenou cibulí a oloupanou nakrájenou mrkví. Ingredience zalijte červeným vínem tak, aby byly zcela ponořené a vložte je na 12 hodin do lednice. 

2. KROK

Po této době ze směsi maso vyjměte, osušte ho bílým ubrouskem a smažte ho na pánvi s rozpáleným olejem 6 minut, ze všech stran. Maso z pánve vyjměte, osušte ho, vraťte ho do pánve a pokračujte ve smažení dalších 6 minut. 

3. KROK

Maso znovu vyjměte a odložte ho bokem. Na čisté pánvi smažte nakrájenou slaninu 7 minut. Poté ji vyjměte a do pánve vložte máslo, na kterém smažte houby po dobu 7 minut.

4. KROK

Houby také vyjměte a na výpeku smažte nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví. 

Poznámka: Ujistěte se, že je pánev, na které vaříte, vhodná k pečení v troubě.

5. KROK

Po 8 minutách smažení přidejte do pánve nakládané cibulky s prolisovaným česnekem. Po 2 minutách smažení směs zaprašte moukou a zalijte horkou vodou a červeným vínem. Přidejte rajčatovou pastu, směs ochuťte solí, pepřem, tymiánem a ingredience promíchejte. 

6. KROK

Do pánve vložte slaninu s masem a na závěr přidejte bobkový list. Hovězí guláš zakryjte a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut.

7. KROK

Po hodině guláš odkryjte, vyjměte z něj bobkový list, vmíchejte k němu houby a pokračujte v pečení ještě 30 minut. 

Tip: Guláš z hovězího masa servírujte s bramborovou kaší, pečivem nebo knedlíkem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Dozus Cook

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů