Hovězí guláš na červeném víně - postup přípravy
Až ochutnáte tento hovězí guláš na červeném víně, nebudete se ho moci nabažit. Je plný křehkého a šťavnatého masa, které dokonale doplňují houby a výživná zelenina.
Základ
Do guláše
Hovězí maso nakrájejte na větší kousky, které v míse smíchejte s nahrubo nakrájenou cibulí a oloupanou nakrájenou mrkví. Ingredience zalijte červeným vínem tak, aby byly zcela ponořené a vložte je na 12 hodin do lednice.
Po této době ze směsi maso vyjměte, osušte ho bílým ubrouskem a smažte ho na pánvi s rozpáleným olejem 6 minut, ze všech stran. Maso z pánve vyjměte, osušte ho, vraťte ho do pánve a pokračujte ve smažení dalších 6 minut.
Maso znovu vyjměte a odložte ho bokem. Na čisté pánvi smažte nakrájenou slaninu 7 minut. Poté ji vyjměte a do pánve vložte máslo, na kterém smažte houby po dobu 7 minut.
Houby také vyjměte a na výpeku smažte nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví.
Poznámka: Ujistěte se, že je pánev, na které vaříte, vhodná k pečení v troubě.
Po 8 minutách smažení přidejte do pánve nakládané cibulky s prolisovaným česnekem. Po 2 minutách smažení směs zaprašte moukou a zalijte horkou vodou a červeným vínem. Přidejte rajčatovou pastu, směs ochuťte solí, pepřem, tymiánem a ingredience promíchejte.
Do pánve vložte slaninu s masem a na závěr přidejte bobkový list. Hovězí guláš zakryjte a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut.
Po hodině guláš odkryjte, vyjměte z něj bobkový list, vmíchejte k němu houby a pokračujte v pečení ještě 30 minut.
Tip: Guláš z hovězího masa servírujte s bramborovou kaší, pečivem nebo knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dozus Cook