Fazolová polévka s klobásou a bramborem - postup přípravy
Fazolová polévka je velmi zdravá a její chuť nemá nejmenší chybu. Připravte ji snadno a za pár korun podle osvědčeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Andy Březinová.
Ingredience
V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli, jarní cibulku a na kolečka nakrájený jeden stroužek česneku. Jakmile česnek začne vonět, přihoďte nakrájenou mrkev, brambory a klobásu. Vše společně nechte chvilku opékat.
Do zeleninového základu s klobásou přisypejte sůl, pepř, kmín a papriku a vše nechte za stálého míchání zarestovat. Přidejte lžíci rajčatového protlaku a dvě konzervy bílých fazolí. Můžete použít i fazole v rajčatové omáčce, pak nemusíte přidávat žádný další protlak. Obsah hrnce zalijte vodou a vše dobře rozmíchejte.
Polévku nechte vařit, dokud mrkev a brambory zcela nezměknou. Hotovou polévku dochuťte solí, pepřem, prolisovaným či sušeným česnekem a čerstvým, nadrobno nasekaným libečkem. V tu chvíli už polévku nevařte, jen ji nechte pár minut pod pokličkou odpočinout, aby se libeček rozvoněl, a servírujte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.