Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazolová polévka s klobásou a bramborem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Fazolová polévka s klobásou a bramborem - postup přípravy

Fazolová polévka je velmi zdravá a její chuť nemá nejmenší chybu. Připravte ji snadno a za pár korun podle osvědčeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Andy Březinová.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli, jarní cibulku a na kolečka nakrájený jeden stroužek česneku. Jakmile česnek začne vonět, přihoďte nakrájenou mrkev, brambory a klobásu. Vše společně nechte chvilku opékat.

2. KROK

Do zeleninového základu s klobásou přisypejte sůl, pepř, kmín a papriku a vše nechte za stálého míchání zarestovat. Přidejte lžíci rajčatového protlaku a dvě konzervy bílých fazolí. Můžete použít i fazole v rajčatové omáčce, pak nemusíte přidávat žádný další protlak. Obsah hrnce zalijte vodou a vše dobře rozmíchejte.

3. KROK

Polévku nechte vařit, dokud mrkev a brambory zcela nezměknou. Hotovou polévku dochuťte solí, pepřem, prolisovaným či sušeným česnekem a čerstvým, nadrobno nasekaným libečkem. V tu chvíli už polévku nevařte, jen ji nechte pár minut pod pokličkou odpočinout, aby se libeček rozvoněl, a servírujte.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů