Maďarská masová polévka - postup přípravy
Tradiční maďarská masová polévka je vydatné jídlo plné masa, zeleniny, brambor a smetany. Je nejen velmi dobrá, ale zároveň vás zasytí stejně jako hlavní chod.
Ingredience
Nakrájejte slaninu na kousky, dejte ji do hrnce a pak ji 5 minut zprudka smažte. Pak přidejte na kusy nakrájené hovězí maso a smažte dalších 5 minut. Přidejte na čtvrtkolečka nakrájené cibule, nakrájenou mrkev, feferonku a česnek. Ochuťte solí, pepřem, sladkou paprikou, bazalkou a koriandrem a nechte 10 minut dusit na mírném plameni.
Přidejte litr vody a pak polévku půl hodiny vařte pod poklici. Mezitím si nakrájejte brambory na kostičky a zelené fazolky na menší kusy. Dejte je do hrnce a vařte dalších 15 minut vařte, dokud nezměknou.
Smíchejte zakysanou smetanu s moukou, přidejte trochu vývaru z polévky, promíchejte a za stálého míchání vlijte do hrnce. Přidejte šťávu z půlky citronu a vše vařte dalších 10 minut. Pak nasekejte hrst kopru, přidejte ho k polévce, provařte na posledních 5 minut a můžete servírovat.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.