Fit kuřecí salát s celerem a jablkem - postup přípravy
Zbylo-li vám vařené, dušené, pečené nebo grilované kuřecí maso v chladničce z předešlého dne z oběda nebo večeře, rozhodně se pro něj najde využití. A to ne jen tak ledajaké, výtečně se totiž hodí do jednoduchého a lahodného salátu, ve kterém bude hrát prim řapíkatý celer spolu s kyselým jablkem. Jemný salát nadchne každého delikátní chutí a naprosto snadnou přípravou, kterou zvládne bezpochyby i naprostý začátečník v kuchyni!
Ingredience
Základem tohoto salátu je kuřecí maso, lze použít prsní řízky i maso ze stehen. Podle druhu přípravy i použitého koření bude mít salát výslednou chuť. Je možné využít pečené i grilované maso, samozřejmě lze také připravit salát z vařeného nebo dušeného kuřecího masa. Při použití většího množství masa je nutné přizpůsobit množství připravované zálivky. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a vložte do větší misky.
Na zálivku si připravte misku, do které dejte majonézu a přidejte řecký jogurt. Začněte míchat a poté přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho citronu. Osolte a opepřete dle chuti, zamíchejte a dejte stranou.
Stonky čerstvého řapíkatého celeru omyjte a nakrájejte na drobné kostičky. Můžete je také nastrouhat najemno na ručním struhadle s většími oky, salát pak bude jemnější a bude připomínat spíše hustější dip.
Jablko omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky, případně nastrouhejte na struhadle stejně jako řapíkatý celer. Přidejte do misky a zamíchejte. Zalijte zálivkou a můžete podávat. V případě, že jste celer i jablko strouhali, je možné je smíchat spolu se zálivkou a podávat s většími kousky kuřecího masa.