Domácí francouzské chlebíčky s ochuceným máslem - postup přípravy
Chcete-li své hosty překvapit něčím, co zatím ještě nejedli, vsaďte na doma upečené francouzské chlebíčky, které můžete ochutit hned dvěma druhy ochucených másel.
Sleďové máslo
Kaviárové máslo
Těsto na chléb
Máslo vyndejte z lednice a nechte ho změknout. Poté jej v misce rozmačkejte a přidejte k němu kaviár. Vše posypejte nasekaným koprem a zamíchejte. Tuto směs následně zabalte ve tvaru válečku do potravinové fólie a dejte chladit do lednice.
Tip: Červený kaviár můžete nahradit například kaviárem z tresky.
V druhé míse smíchejte máslo s nakrájeným soleným sleděm a zrnky hořčice. Směs ve tvaru válečku zabalte do potravinové fólie a také vložte do lednice.
Zatímco se obě směsi chladí, upečte si v domácí pekárně vlastní chléb. Do domácí pekárny vlijte vodu, olej, přidejte sůl, mouku, cukr a sušené droždí. Zvolte program na 750 g směsi a pečte v pekárně zhruba 3 hodiny. Chléb by měl být středně propečený a měl by mít křupavou kůrku.
Poznámka: Každá domácí pekárna je jiná, proto při pečení postupujte podle pokynů uvedených v návodu vaší pekárny.
Po upečení chléb vyklopte z formy a přikryjte ho utěrkou, aby se rozležel. Nechte jej vychladnout a poté jej nakrájejte a ochuťte připravenými másly.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Алена Митрофанова
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.