Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí klobása z alobalu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Domácí klobása z alobalu - postup přípravy

Receptů na domácí klobásy a uzeniny byste na internetu našli nepřeberné množství. Většina z nich má ale společné dvě věci: jednak v jejich složení, ostatně stejně jako ve složení těch komerčních, najdete spoustu mouky, popřípadě sóji, a různých dochucovacích a konzervačních činidel, a jednak je k jejich výrobě prakticky bez výjimky zapotřebí čištěné střívko a speciální plnička či nástavec na mlýnek na maso. Náš recept se od ostatních v obou aspektech liší. Přinášíme vám recept na domácí klobásy, na které nic z toho nepotřebujete a navíc jsou mnohem, mnohem lepší.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Vepřovou panenku i kuřecí prsa dobře umyjte pod tekoucí vodou a osušte je papírovými utěrkami. Totéž udělejte i se syrovým vepřovým sádlem, které v případě potřeby ostrým nožem odřízněte od kůže. Všechny druhy masa rozsekejte na malé kousky buďto speciální řeznickou kolíbkou, případně rozemelte mlýnkem na maso, a vložte do hluboké mísy.




Do jiné misky vyklepněte tři nebo čtyři vajíčka (podle toho, jak jsou velká), přidejte k nim sůl a pepř, prolisujte očištěných šest stroužků česneku, popřípadě přidejte jakékoliv další koření podle své chuti. Všechny ingredience metlou nebo vidličkou vzájemně dobře prošlehejte a přidejte do této pěny 3 až 4 polévkové lžíce škrobu. Pak tuto směs vylijte do mísy s mletým či sekaným masem a důkladně promíchejte.

Připravte si dlouhé obdélníky alobalu nebo fólie, které rozložte na pracovní plochu. Doprostřed každého z nich navršte část masové směsi a pevně ji do obalu zatočte, abyste vytvořili pevný a dlouhý válec. Konce obalu zajistěte provázkem.

Dejte si předehřát troubu na 200 stupňů Celsia a vložte do ní připravené klobásy péct zhruba na hodinu, případně o něco déle.

Poté klobásy z trouby vyjměte, nechte vychladnout a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů