Frankfurtská polévka - postup přípravy
Frankfurtská polévka je jedna z nejjednodušších polévek vůbec, přitom je ale také jedna z nejchutnějších. To je také důvod, proč nikdy nechybí na menu žádné poctivé restaurace, byť je její složení vyloženě lidové. Svůj ověřený recept na domácí frankfurtskou polévku s námi sdílela paní Lenka Sedláčková, která ji vaří často a ráda. Zkuste ji doma také.
Ingredience
Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na sádle, přidejte mletou papriku, sůl a na menší kostky nakrájené brambory. Zalijte vodou a nechte vařit. Na pánvi nasucho opražte trochu mouky. Když jsou brambory zpola uvařené, přidejte mouku do polévky a dobře promíchejte.
Prolisujte očištěný česnek, párky nakrájejte na kolečka a obojí přidejte do polévky. Nechte vše chvilku provařit. Když jsou brambory měkké a párky uvařené, dochuťte polévku solí, zjemněte plátkem másla a posypejte čerstvou nebo sušenou petrželkou. Vypněte oheň, polévku zaklopte pokličkou, nechte ji pár minut odpočívat a ihned podávejte.