Gnocchi se zelím a česnekovým bokem - postup přípravy
Tento recept uvítáte, pokud se vám nechce složitě vařit. Gnocchi se zelím je voňavé a výživné díky zelí plného vitamínů. Zkuste jednoduchý recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Ingredience
Na oleji smažte 5–6 minut nadrobno nakrájenou jednu cibuli, do hněda. Poté k ní přidejte zelí, které pocukrujte a ingredience důkladně promíchejte.
Poznámka: Množství cukru upravte dle vlastní chuti.
Na hrnec dejte pokličku a zelí duste 15 minut, do změknutí. Zatím v pánvi smažte 4 minuty druhou cibuli. Jakmile začne hnědnout, přisypte k ní na kostičky nakrájený česnekový bok a smažte další 3–5 minut.
Nyní vařte 5 minut gnocchi v osolené vodě. Poté je sceďte a vložte do pekáče, kde je promíchejte se zelím. Do pekáče přidejte také usmažený česnekový bok s cibulí a pokrm dejte do trouby vyhřáté na 125 °C, kde ho nechte prohřívat 20 minut.
Tip: Pokrm můžete servírovat s brynzou nebo posypaný čerstvými bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou