Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Gnocchi se zelím a česnekovým bokem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 41 minut

Gnocchi se zelím a česnekovým bokem - postup přípravy

Tento recept uvítáte, pokud se vám nechce složitě vařit. Gnocchi se zelím je voňavé a výživné díky zelí plného vitamínů. Zkuste jednoduchý recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na oleji smažte 5–6 minut nadrobno nakrájenou jednu cibuli, do hněda. Poté k ní přidejte zelí, které pocukrujte a ingredience důkladně promíchejte. 

Poznámka: Množství cukru upravte dle vlastní chuti.

2. KROK

Na hrnec dejte pokličku a zelí duste 15 minut, do změknutí. Zatím v pánvi smažte 4 minuty druhou cibuli. Jakmile začne hnědnout, přisypte k ní na kostičky nakrájený česnekový bok a smažte další 3–5 minut.

3. KROK

Nyní vařte 5 minut gnocchi v osolené vodě. Poté je sceďte a vložte do pekáče, kde je promíchejte se zelím. Do pekáče přidejte také usmažený česnekový bok s cibulí a pokrm dejte do trouby vyhřáté na 125 °C, kde ho nechte prohřívat 20 minut.  

Tip: Pokrm můžete servírovat s brynzou nebo posypaný čerstvými bylinkami.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů