Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Griliášové řezy s vlašskými ořechy

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 17 minut

Griliášové řezy s vlašskými ořechy - postup přípravy

Griliášové řezy s křupavými vlašskými ořechy se skvěle hodí na vánoční stůl i ke kávě během celého roku. Recept vás nadchne svou jednoduchostí a rychlou přípravou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce nasypte cukr, který přihřívejte, dokud nezkaramelizuje. Asi po 5 minutách do něj vmíchejte změklé máslo, které nechte, za stálého míchání, pomalu rozpouštět. 

Poznámka: Máslo přidávejte po malých částech.

2. KROK

Asi po 10 minutách vaření odstavte směs z tepla a do směsi, postupně, vmíchejte kondenzované mléko. 

Poznámka: Kondenzované mléko přidávejte natřikrát a za stálého míchání.

3. KROK

Hrnec vraťte zpět na sporák a pokračujte ve vaření 1–2 minuty. 

Tip: Směs nezahřívejte příliš dlouho. Čím déle na ní bude působit teplo, tím hustější bude a může vám vzniknout tuhá hmota, s kterou by se vám špatně pracovalo.

4. KROK

Do vzniklého karamelu vmíchejte nejprve mleté vlašské ořechy. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich nasekané vlašské ořechy. 

Tip: Zda použijete jen nasekané nebo mleté ořechy, či jejich kombinaci, závisí zcela na vaší chuti.

5. KROK

Část karamelové hmoty s ořechy natřete na první oplatek a přikryjte ji druhým oplatkem. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit oplatkem.

Tip: Směs nenatírejte až ke kraji oplatků, aby nevytekla.

6. KROK

Griliášové řezy nechte volně stát 1 hodinu v pokojové teplotě. Poté na ně položte závaží a nechte je tuhnout do druhého dne. Cukroví servírujte nakrájené na obdélníky.

Tip: Jako závaží můžete použít například balení cukru nebo mouky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů