Gruzínská rajčatová omáčka s bylinkami - postup přípravy
Gruzínská rajčatová omáčka je aromatická příloha, která pozvedne každé jídlo na novou úroveň. Skvěle se hodí k masu, grilované zelenině i oblíbenému pečivu.
Ingredience
Koriandr nasekejte najemno a vložte ho do hmoždíře. K bylince přidejte sůl, česnek a ingredience rozmělněte. Směs přendejte do jiné mísy a do hmoždíře vložte bazalku.
Bazalku ochuťte solí, rozmělněte ji a přidejte ji ke koriandru. Do směsi vmíchejte nakrájenou jarní cibulku s rajčatovým protlakem, přidejte koření Adžika, Chemli suneli a cukr.
Poznámka: Adžika s Chmeli suneli je koření, tradičně používané v gruzínské kuchyni. Rajčatové omáčce dodá jedinečnou, příjemně pikantní chuť.
Nakonec do směsi vmíchejte vinný ocet a vodu. Chcete-li pikantnější omáčku, můžete přidat pepř nebo trochu chilli.
Poznámka: Množství vody určete na základě vlastních preferencí na hustotu omáčky.
Rajčatovou omáčku skladujte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Tip: Omáčka se skvěle hodí jako doplněk masům a poslouží i jako dip k oblíbenému pečivu nebo zelenině.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: КУХНЯ С АКЦЕНТОМ

