Holandský řízek v pivním těstíčku - postup přípravy
Z mletého vepřového, nejlépe bůčku, lze udělat holandský řízek plněný eidamem, který však namísto v trojobalu můžete obalit v těstíčku s pivem. Recept nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Dejte mletý vepřový bůček do mísy a přidejte k němu na jemném struhadle nastrouhaný eidam (můžete samozřejmě použít i jiný tvrdý sýr). Podle chuti ho osolte a opepřete a promíchejte. Pak ze směsi vytvarujte menší placičky, ale nedělejte je příliš silné, aby se dobře propekly.
V misce si rozšlehejte vejce, přilijte pivo a přidejte hladkou mouku. Její množství upravte tak, aby těstíčko bylo akorát husté. Rozpalte si na pánvi olej, pokud chcete ještě lepší chuť, zkuste použít sádlo.
Placičky obalte v těstíčku a z obou stran osmažte do zlatova. Podávejte s bramborovou kaší, případně nějakou další vhodnou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.