Zapečené brambory s mletým masem a mozzarellou - postup přípravy
Skvělým tipem na jídlo z jednoho pekáčku jsou zapečené brambory s mletým masem a sýrem. Svůj osvědčený recept nám poskytl kanál Vaření s Jančou.
Ingredience
Mleté maso, může být hovězí, vepřové nebo směs, dejte na pánev. Dle chuti ho osolte a opepřete a dejte ho smažit. Až bude orestované, sundejte pánev z plamene a nechte směs trochu vychladnout.
Vařené brambory nakrájejte na plátky. Zapékací formu vymažte trochou oleje, na dno dejte vrstvu brambor, na ní vrstvu masa a posypejte ho částí sýra. Pokračuje ve vrstvení, dokud vám nedojdou ingredience. Poslední vrstvu budou tvořit brambory.
Vrchní vrstvu pokrmu zlehka osolte, zalijte smetanou a pak posypejte zbytkem sýra. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte brambory asi 30 minut.
Poznámka: Z uvedeného množství surovin získáte 4 porce, každou za cca 40 Kč.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.