Hovězí ptáčky se zeleninou - postup přípravy
Hovězí ptáčky ve smetanové omáčce lze připravit jak tradičním způsobem s uzeninou a kyselou okurkou, tak i netradičně se zeleninou. Svůj oblíbený recept na ně nám poskytla paní Diana Berkyová.
Ingredience
Hovězí maso nakrájejte na plátky a naklepejte paličkou natenko. Poté je osolte a opepřete.
Mrkev očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Stejným způsobem připravte i papriku a pórek. Vařená vejce rozkrájejte na osminky.
Na plátky masa položte kousky zeleniny a vejce, zabalte je a převažte režnou nití. V hrnci rozpalte olivový olej. Závitky na něm ze všech stran osmahněte, podlijte je vodou a nechte dusit pod poklicí přibližně 1,5 hodiny.
Poté přidejte zakysanou smetanu, rozmíchejte ji v omáčce a krátce ji provařte. Na závěr ji zahustěte záklechtkou z trochy mouky a vody a nechte opět pár minut vařit. V případě potřeby omáčku ještě dochuťte solí a pepřem.
Hotové ptáčky ve smetanové omáčce podávejte s rýží či jinou vaší oblíbenou přílohou.