Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový nákyp se sýrem a paprikou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramborový nákyp se sýrem a paprikou - postup přípravy

Bramborový nákyp se sýrem je ideální ve dnech, kdy na vaření nemáte mnoho času. Výhodou je, že chutná i za studena a můžete si na něm pochutnat kdykoliv.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle a vymačkejte z nich šťávu. Poté nakrájejte cibuli, rajče a papriku nadrobno.

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.

2. KROK

V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí a pepřem. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich olej a mléko. Do vaječné směsi vmíchejte brambory a nakrájenou zeleninu s nasekanou petrželkou. 

3. KROK

Přidejte také nakrájený Ementál s moukou a kypřicím práškem do pečiva a ingredience důkladně zamíchejte.

4. KROK

Těsto vylijte na plech, pokrytý pečicím papírem, posypte ho nastrouhanou mozzarellou nebo jiným tvrdým sýrem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.

Tip: Bramborový nákyp se sýrem servírujte nakrájený na kousky. Skvěle chutná i za studena.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: ricette arabe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů