Bramborový nákyp se sýrem a paprikou - postup přípravy
Bramborový nákyp se sýrem je ideální ve dnech, kdy na vaření nemáte mnoho času. Výhodou je, že chutná i za studena a můžete si na něm pochutnat kdykoliv.
Ingredience
Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle a vymačkejte z nich šťávu. Poté nakrájejte cibuli, rajče a papriku nadrobno.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
V samostatné míse vyšlehejte vejce se solí a pepřem. Poté, co se ingredience propojí, vmíchejte do nich olej a mléko. Do vaječné směsi vmíchejte brambory a nakrájenou zeleninu s nasekanou petrželkou.
Přidejte také nakrájený Ementál s moukou a kypřicím práškem do pečiva a ingredience důkladně zamíchejte.
Těsto vylijte na plech, pokrytý pečicím papírem, posypte ho nastrouhanou mozzarellou nebo jiným tvrdým sýrem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Tip: Bramborový nákyp se sýrem servírujte nakrájený na kousky. Skvěle chutná i za studena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette arabe