Hraběnčiny řezy s jablky a sněhovou vrstvou - postup přípravy
Jedním ze skvělých moučníků s jablky jsou hraběnčiny řezy, kombinace těsta, ovoce a bílků je totiž velmi delikátní a oblíbená. Recept nám poskytla paní Anna Horáčková.
Ingredience
V zadělávací míse rozšlehejte změklé máslo (můžete místo něj použít i Heru), žloutky a moučkový cukr. Bílky z vajec si odložte, budete je potřebovat později.
Přidejte polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vypracujte hladké a hutné těsto. Třetinu těsta oddělte, zabalte ji do fólie a dejte do mrazáku ztuhnout.
Oloupejte jablka, zbavte je jádřince a nastrouhejte je nahrubo. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ze zbylých 2 třetin těsta vyválejte plát a dejte ho na plech vyložený pečicím papírem.
Poznámka: Je možné i zbylé těsto dát do mrazáku a nastrouhat ho na dno plechu namísto rozvalování, díky čemuž si vše zjednodušíte.
Rozložte na těsto nastrouhaný jablka, posypejte je skořicí a můžete je dle chuti dosladit. Lze přidat i rozinky, případně trochu sekaných ořechů. Na jablka rozprostřete sníh.
Vyjměte zmrzlé těsto z mrazáku a na hrubém struhadle ho nastrouhejte na sníh. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte moučník do růžova. Poté jej nakrájejte na řezy, dle chuti ho můžete ještě posypat moučkovým cukrem a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.