Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová bublanina

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Jahodová bublanina - postup přípravy

Pokud jste propadli šílenství jahod a omylem jich koupili více, než můžete spotřebovat, nabízí se jediné řešení. A tím je chutná bublanina, která potěší nejen vaše blízké.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Odkrojte z jahod stopky a následně je přeřízněte na polovinu. Dejte je do mísy bokem a vrhněte se na přípravu těsta. Do větší mísy dejte vejce a rozšlehejte je s obyčejným a vanilkovým cukrem. Poté do směsi postupně zašlehávejte olej po částech a následně mléko.

2. KROK

Následně k ní prosejte hladkou mouku a prášek do pečiva a těsto promíchejte stěrkou. Formu na pečení (29 x 21 cm) vymažte máslem a vysypte trochou mouky. Nalijte do ní těsto, zarovnejte a vyskládejte do něj kousky jahod. Vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů péct na 35 minut a můžete podávat. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů