Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché rohlíky z pita chleba zapečené se sýrem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jednoduché rohlíky z pita chleba zapečené se sýrem - postup přípravy

Plněné rohlíčky z pita chleba jsou velmi snadný recept, který, přestože je vyroben z polotovaru, svou chutí a variabilitou poctí kdejakou návštěvu nebo ozdobí menu na oslavě. Jejich vzhled, vůně i chuť jsou nezaměnitelné, a přitom jejich příprava zabere pouze několik minut. Pro zvláštní konzistenci náplně, která zahřátím získá viskózní vlastnosti smaženého sýra, si ho oblíbí především děti, nepohrdnou jím však ani dospělí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Recept připravíte prostřednictvím těchto kroků:




  1. Do větší misky nastrouhejte sýr na hrubším struhadle.
  2. Přidejte tvaroh a jedno vejce, důkladně promíchejte, aby vznikla homogenní směs.
  3. Dochuťte solí, pepřem a koprem (nebo jinými čerstvými bylinkami).
  4. Pita chléb nakrájejte na obdélníky.
  5. Každý kousek pita chleba potřete náplní a stočte pevně jako palačinky.
  6. Olej si rozehřejte v pánvi a každý takto vzniklý plněný rohlíček osmahněte.

Pokrm je možné podávat v různých variaciích, v základní podobě se zdobí čerstvými bylinkami a je možné k němu přidat lehké saláty s medovým nebo jogurtovým či smetanovým dresinkem. Je velmi vhodný také jako jednoduchá svačina či večeře zvláště s čerstvou zeleninou. Vysoká teplota při smažení rozpustí sýr z tvarohem do homogenní a relativně tekuté výtečné konzistence, která se po rozkrojení táhne.

Kromě této náplně je možné pita chleba plnit také dalšími ingrediencemi, včetně šunky nebo slaniny. Zdravější variantu lze získat zapečením, a to buď v troubě na velmi krátkou dobu a vysokou teplotu, nebo v příklopném toustovači.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů