Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hříbkový guláš

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Hříbkový guláš - postup přípravy

Guláše nemusí být nutně jenom s masem. Existují i jejich vegetariánské verze pro ty, kteří maso nejedí, nebo pro ty, kteří chtějí zkusit něco jiného. Do této kategorie rozhodně patří také hříbkový guláš, na který vám přinášíme recept, který je snadný a velmi rychlý.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nachystejte si cibulový základ

Jako první si vezměte cibuli, kterou oloupejte a potom ji nakrájejte spíše na jemné kousky. V hrnci rozehřejte olej nebo jiný tuk a cibuli do něho nasypte. Pozvolna restujte tak, aby cibule postupně měkla a také hnědla. Váš houbový guláš díky tomu získá potřebnou a také správnou barvu. Pravidelně míchejte a hlídejte, aby cibule nečernala a aby se příliš nepřipalovala.




Přidejte další ingredience

Když má cibule požadovanou barvu, přisypte vše ostatní. Tedy papriku, majoránku a také kmín. Lehce restujte, ale ne moc dlouho, aby nedošlo k tomu, že bude paprika hořká. Potom zalijte zeleninovým vývarem a proveďte první zahuštění jíškou. Alternativně lze použít také mouku, nebo metodu zahuštění chlebem.

Přidejte houby

Následně do provařené směsi přidejte hříbky, které doporučujeme nakrájet na větší kousky, aby držely svůj tvar a svou konzistenci. Doba pozvolného vaření pod pokličkou by měla trvat kolem 30 minut, díky čemuž se dobře rozvaří cibule, jíška a houby změknou. Toto je individuální hlavně podle použitého druhu a také podle velikosti.

Dolaďte a servírujte

Nyní přichází doba k tomu, abyste svůj hříbkový guláš doladili. Dochuťte ho solí a pepřem a v případě potřeby ho ještě lehce zahustěte. Potom ho můžete servírovat. Nejlépe z hlubokého talíře, ale nikoliv s knedlíkem, jelikož k této verzi je nejlepší čerstvé pečivo v podobě klasického chleba. Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů