Hrníčková kakaová bábovka s ořechy - postup přípravy
Připravte si originální alternativu tradičního dezertu, který milují dospělí i děti. Hrníčková kakaová bábovka se rychle stane vaší oblíbenou pochoutkou.
Těsto
Na posypání
Náplň
Do formy
Vejce vyšlehejte se solí, vanilkovým i klasickým cukrem, přidejte olej, mléko a směs mouky, kakaového prášku a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.
Pokračujte s přípravou směsi na posypání. V samostatné misce smíchejte polohrubou mouku s kakaovým práškem a změklým máslem. Do směsi poté vmíchejte cukr s nasekanými vlašskými ořechy.
Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte moukou a naplňte těstem, které pokryjte trochou Nutelly. Dezert posypte ořechovou směsí a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut.
Hrníčkovou kakaovou bábovku servírujte po vychladnutí, nakrájenou na kousky.
Poznámka: K odměřování ingrediencí byl v tomto receptu použitý hrnek o objemu 240 ml.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfaches Kuchenrezept