Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrníčková kakaová bábovka s ořechy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Hrníčková kakaová bábovka s ořechy - postup přípravy

Připravte si originální alternativu tradičního dezertu, který milují dospělí i děti. Hrníčková kakaová bábovka se rychle stane vaší oblíbenou pochoutkou.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na posypání

Náplň

Do formy

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se solí, vanilkovým i klasickým cukrem, přidejte olej, mléko a směs mouky, kakaového prášku a kypřicího prášku do pečiva.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Pokračujte s přípravou směsi na posypání. V samostatné misce smíchejte polohrubou mouku s kakaovým práškem a změklým máslem. Do směsi poté vmíchejte cukr s nasekanými vlašskými ořechy. 

3. KROK

Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte moukou a naplňte těstem, které pokryjte trochou Nutelly. Dezert posypte ořechovou směsí a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. 

4. KROK

Hrníčkovou kakaovou bábovku servírujte po vychladnutí, nakrájenou na kousky. 

Poznámka: K odměřování ingrediencí byl v tomto receptu použitý hrnek o objemu 240 ml.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Einfaches Kuchenrezept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů