Hrníčkový dezert s příchutí kakaa a Nutelly - postup přípravy
Spěcháte a potřebujete připravit pro své milé hosty dezert? Pokud milují kakao a Nutellu, jistě je potěšíte snadným a přeci lahodným hrníčkovým zákuskem. Ten upečete během dvou minut v mikrovlnce. Není tedy na tom nic složitého.
Ingredience
Začněte tím, že si v porcelánovém a nepotištěném hrníčku o objemu cca 300 mililitrů promícháte suché přísady, tj. polohrubou mouku, moučkový cukr, kakaový prášek a kypřící prášek do pečiva.
Poté přilijte mléko a také slunečnicový olej. Vše důkladně propojte lžící, abyste získali polotekutou hmotu. Nakonec doprostřed ještě vložte velkou lžíci pomazánky Nutelly a vložte hrnek do mikrovlnky na jednu až dvě minuty.
Servírování hrníčkového mini dezertu s příchutí kakaa a Nutelly
Upečený mini dezert vyjměte z mikrovlnky a po mírném zchladnutí podávejte. Povrch lze posypat i trochou moučkového cukru. Pokud chcete skutečně čokoládový zákusek, lze ho přelít i čokoládovou polevou z husté smetany a hořké čokolády. Přejeme vám dobrou chuť.
Další tipy na vylepšení dezertu z hrníčku
Pakliže máte v oblibě suflé, přidejte do těsta před pečením i důkladně rozpuštěnou hořkou či mléčnou čokoládu. Dezert získá na intenzivnější chuti. Výtečné budou v těstě i nasekané vlašské anebo lískové oříšky.
K servírování se pak hodí i čerstvé ovoce typu jahody, borůvky a maliny. Z borůvek je možné připravit rovněž lahodnou omáčku, kterou zákusek jednoduše přelijete. Prostě jen bobulovité ovoce rozmixujte v mixéru spolu s trochou mléka či smetany a máte hotovo.