Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bounty dort s lahodnou chutí kokosu

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Bounty dort s lahodnou chutí kokosu - postup přípravy

Tyčinka Bounty je známou pochutinou z regálů obchodů. Láká především na kombinaci čokolády a lahodné chuti kokosu. Toho stejného lze ale dosáhnout i v domácích podmínkách. Stačí zkusit lahodný dort.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Kokosový krém

Krém

Čokoládová poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Tvorba Bounty dortu začíná těstem. Všechny potřebné ingredience se smíchají v míse. A to tak, že se nejprve vytvoří směs ze žloutků a cukru. Když má požadovanou konzistenci, může se přidat také máslo a následně i kakao, prášek do pečiva a samozřejmě mouka. Pokud by bylo potřeba, lze směs rozředit trochou mléka. Poté se těsto rozdělí na dvě stejně velké poloviny a nechá se odpočívat.

2. KROK

V době odpočinku těsta přijde řada na kokosový krém, který Bounty dortu dává onu jedinečnou a pro mnohé velmi lákavou chuť. Základem krému jsou bílky, které se mixérem vyšlehají do podoby husté a tuhé šlehačky. Následně se postupně přidávají jednotlivé ingredience, a to cukr a samozřejmě i dostatek kokosu. Vše se míchá, aby se ingredience propojily a aby zároveň došlo k tomu, že krém bude mít svou lehkou a nadýchanou konzistenci.

3. KROK

Hotové odpočinuté těsto se následně položí na plech pokrytý pečicím papírem. Na vrstvu těsta se nanese veškerý kokosový krém. Ten se rozetře až do krajů a ideálně do roviny. To proto, že se následně pokryje druhou polovinou těsta. Takto připravený plech už může zamířit do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Doba pečení je zhruba 35 minut.

4. KROK

Když se základ Bounty dortu peče, je možné připravit si druhý krém. Jeho příprava začíná svařením žloutků a mléka, ke kterým se následně přidává také cukr, máslo, brandy a pochopitelně i vanilkový cukr. Vše se následně vaří a stále míchá do doby, než má krém potřebnou hustou konzistenci. Tímto krémem se poté potře horní vrstva těsta. Následovat může, ale i nemusí čokoládová poleva. Finální fází už je jenom tuhnuté v lednici. Poté se dort nakrájí a ochutná. A bude chutnat tak, jako známá lahodná tyčinka. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů