Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnková ořechová bábovka s rumem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Hrnková ořechová bábovka s rumem - postup přípravy

Hrnková ořechová bábovka je nadýchaná a plná bohaté chuti. Recept, podle paní Vladimíry Bosákové, je skvělý v tom, že k němu potřebujete jen pár ingrediencí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Na vymazání a vysypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hladkou mouku, cukr, ořechy a kypřící prášek do pečiva smíchejte dohromady. Do suché směsi přidejte mléko, olej, vejce a rum. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí vypracujte hladké těsto a hrnkovou ořechovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

Poznámka: Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou, abyste z ní po upečení bábovku snadno vyklopili.

3. KROK

Tip: Zda je bábovka upečená, zjistíte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Bábovku nechte po upečení vychladnout a poté ji servírujte nakrájenou na kousky a posypanou moučkovým cukrem. 

Tip: Moučník skvěle chutná s kávou, teplým mlékem, ale také s čajem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů