Hrnková ořechová bábovka s rumem - postup přípravy
Hrnková ořechová bábovka je nadýchaná a plná bohaté chuti. Recept, podle paní Vladimíry Bosákové, je skvělý v tom, že k němu potřebujete jen pár ingrediencí.
Ingredience
Na vymazání a vysypání
Hladkou mouku, cukr, ořechy a kypřící prášek do pečiva smíchejte dohromady. Do suché směsi přidejte mléko, olej, vejce a rum.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte.
Z ingrediencí vypracujte hladké těsto a hrnkovou ořechovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Poznámka: Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou, abyste z ní po upečení bábovku snadno vyklopili.
Tip: Zda je bábovka upečená, zjistíte tak, že do ní píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Bábovku nechte po upečení vychladnout a poté ji servírujte nakrájenou na kousky a posypanou moučkovým cukrem.
Tip: Moučník skvěle chutná s kávou, teplým mlékem, ale také s čajem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.