Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špenát se šťouchaným bramborem, cibulkou a vařeným vejcem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Špenát se šťouchaným bramborem, cibulkou a vařeným vejcem - postup přípravy

Ne vždy je dostatek peněz a času na vyvařování luxusních pokrmů plných exotických ingrediencí. Tehdy, když se počítá právě jednoduchost a časová či finanční nenáročnost, můžete vyzkoušet třeba tento snadný recept od paní Vladimíry Bosákové.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mražený sekaný špenát nasypejte do hrnce a nechte ho zvolna rozmrazit. Přidejte trochu vody a pod pokličkou ho chvilku poduste. Sladkou smetanu rozmíchejte s trochou hladké mouky a tuto směs vmíchejte do uvařeného špenátu. Na závěr vše dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

2. KROK

Brambory uvařte doměkka a rozšťouchejte je s kouskem másla. Vejce uvařte natvrdo (případně naměkko či nahniličko, pokud máte rádi), nechte ho zchladnout a oloupejte ze skořápky. Na sádle v pánvi osmažte cibulku dozlatova.

3. KROK

Špenát servírujte se šťouchaným bramborem, rozkrojeným vejcem a posypaný kopečkem zlatavé cibulky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů