Hrnkový broskvový koláč s drobenkou - postup přípravy
Pokud vás v týdnu přepadne chuť na sladké, vyzkoušejte recept paní Jany Šulcové na hrnkový broskvový koláč s drobenkou, který máte hotový za pár minut. Pro výraznější ovocnou chuť můžete broskve zkombinovat s meruňkami a švestkami.
Broskvový koláč
Drobenka
Do větší mísy nasypte polohrubou mouku a smíchejte ji s kypřicím práškem do pečiva. Poté přidejte moučkový cukr, majonézu, mléko a vše společně vyšlehejte.
Těsto nalijte do formy a naskládejte na něj nakrájené plátky broskví. Do mísy přidejte změklé máslo, cukr, polohrubou mouku a pomocí prstů důkladně vypracujte jemnou drobenku.
Těsto posypte připravenou drobenkou a formu vložte do rozehřáté trouby na 180 °C. Koláč pečte 40 minut a poté ho vyjměte z trouby. Nechte zcela vychladnout a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.