Hrnkový dortík z ovesných vloček a banánu - postup přípravy
I když jste si dali předsevzetí shodit pár přebytečných kilogramů, nemusíte se nutně vzdávat mlsání. Vyzkoušejte tento jednoduchý dortík z ovesných vloček a banánů, který se zcela obejde bez přítomnosti mouky a cukru.
Ingredience
Ovesné vločky nasypejte do misky. Zalijte je mlékem, promíchejte a nechte 5 minut stát, aby vločky dostatečně nabobtnaly a změkly.
Mezitím vyklepněte do jiné misky vajíčko a rozšlehejte ho dohladka. Oloupejte banán, nakrájejte ho na kolečka a ty vidličkou rozmačkejte na kaši a smíchejte je s vajíčkem do husté a propojené hmoty.
Do těsta přidejte kakao a prášek do pečiva a vše opět důkladně promíchejte. Nakonec přidejte ovesné vločky i s mlékem a znovu dobře promíchejte.
Připravte si dva nízké šálky, do nichž rozdělte připravené vločkové těsto. Jeho hladina by měla dosahovat asi do dvou třetin výšky šálků. Namísto nich můžete také použít dortovou formu vhodnou do mikrovlnné trouby.
Hrnky s těstem vložte do mikrovlnky a nechte je péct na plný výkon asi 5 až 6 minut. Pokud chcete, můžete dortík upéct i v klasické troubě při teplotě 180 °C asi 30 minut (pro pečení v troubě doporučujeme zdvojnásobit uvedenou dávku surovin).
Po dopečení nechte rozpustit tmavou čokoládu a rozdělte ji na povrch dortíků, které kompletně potřete. Dortíky vložte do lednice na 30 minut ztuhnout a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Szybkie i Proste