Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky s uzeným a česnekem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 24 minut

Bramboráky s uzeným a česnekem - postup přípravy

Bramboráky s uzeným podle paní Venduly Kainové jsou křupavé a šťavnaté. Díky rozmanitým ingrediencím jsou chuťově výrazné a skvěle chutnají teplé i zastudena.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Ingredience

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte a nastrouhejte je najemno. V míse je smíchejte s prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem. 

2. KROK

Na malé kousky nakrájejte uzené maso, které do směsi přidejte společně s vejci a moukou. 

Poznámka: Mouky přidejte takové množství, aby nebylo těsto na bramboráky řídké, ale ani příliš tuhé. Pro tento recept byla použita jedna lžíce mouky na jednu větší bramboru.

3. KROK

V pánvi rozehřejte olej a bramboráky na něm smažte 4 minuty z každé strany, dozlatova. 

Poznámka: Doba smažení je ovlivněna stupněm tepla, na kterém budete smažit. Doporučujeme bramboráky smažit pozvolna, aby byly křupavé, ale zároveň vláčné a šťavnaté. 

4. KROK

Tip: Usmažené bramboráky s uzeným odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

5. KROK

Pokrm podávejte teplý, ale skvěle chutná také za studena. Dobrého společníka bramborákům dělá sklenice vlažného mléka nebo podmáslí. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů