Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená roláda Kinder Bueno

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečená roláda Kinder Bueno - postup přípravy

Mají v oblibě vaše ratolesti tyčinku Kinder Bueno? Až vyzkoušíte roládu podobné chuti, určitě tyto laskominy přestanete kupovat. Domácí dezert vydrží mnohem déle než cukrovinky ze supermarketu a také je o něco zdravější.

Ingredience pro:
6 porcí

Základ

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si důkladně namočíte jednotlivé cukrářské piškoty v 150 ml mléka a vyskládáte je na plát pečícího papíru. Poté se pusťte do přípravy krému.




Ve středně velkém hrnci si rozmíchejte v půl litru mléka pudinkové prášky s příchutí vanilka, přidejte krupicový cukr a vařte na středně silném plamenu do zhoustnutí. Následně pudink odstavte a nechte chladit asi 25 minut.

Dokončování pudinkového krému a kompletace rolády Kinder Bueno

V další fázi si vyšlehejte smetanu do tuhého krému a po lžících ji přimíchávejte k rozmixovanému vanilkovému pudinku. Také si na pánvi karamelizujte lískové oříšky spolu s vanilkovým cukrem a trochou vody (20 ml).

Ořechy pak rozdrťte najemno v sekáčku a přisypte do náplně z pudinku a šlehačky. Důkladně promíchejte vařečkou a směs naneste rovnoměrně na namočené cukrářské piškoty. Nakonec zarolujte, tím vznikne roláda.

Tu chlaďte hodinu v lednici a mezitím si připravte polevu. Rozpusťte si čokoládu s máslem v mikrovlnce, propojte lžící a dezert přelijte a dozdobte drcenými arašídy. Opět nechte tuhnout v chladu několik minut.

Servírování rolády Kinder Bueno

Až roláda důkladně ztuhne i s polevou, naporcujte ji na plátky a podávejte třeba s šálkem kvalitního espressa. Hodit se však bude i čaj, hrnek mléka či kakao. Přejeme dobrou chuť.

Video recept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů