Hrnkový mandlový koláč ze 4 surovin - postup přípravy
Pokud máte chuť na sladký dezert, připravte si ke kávě tento hrnkový mandlový koláč ze 4 surovin. Příprava je velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník..
Ingredience
Do mísy rozklepněte vejce, přidejte do nich cukr, mandlové aroma a směs vyšlehejte do nadýchané pěny.
Do vaječné směsi nasypte mandlovou mouku a velmi pečlivě ji pomocí stěrky zapracujte. Dortovou formu vymažte máslem a těsto do ní nalijte.
Dortovou formu přendejte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a koláč pečte přibližně 35–40 minut.
Před vytažením z trouby do středu koláče zapíchněte párátko nebo špejli. Pokud bude špejle čistá, můžete koláč vytáhnout.
Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte ho vychladnout. Poté ho vyjměte z formy, posypte ho moučkovým cukrem, nakrájejte ho a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: CooksterMom