Hustá fazolová polévka s klobásou a zeleninou - postup přípravy
Pokud máte doma plechovku fazolí, trochu brambor a klobásu (či jinou uzeninu), můžete si uvařit snadný a velmi vydatný pokrm okořeněný mimo jiné i troškou chilli. Pokud ovšem nepatříte mezi fanoušky ostrých jídel, lze ho jednoduše vynechat.
Ingredience
Nakrájejte si dopředu všechny suroviny, ať se vám lépe pracuje. Klobásu nakrájejte na kolečka, cibuli na malé kostičky, mrkev na půlkolečka, brambory na kostky, papriku a rajče na kostičky a feferonku na kolečka. Do hrnce dejte olej a pět minut na něm smažte klobásu. Pak ji vyndejte stranou.
Do hrnce dejte smažit cibuli a chvíli smažte. Poté přidávejte suroviny v tomto pořadí a vždy zamíchejte a chvíli počkejte, než přidáte další. K cibuli tedy přidejte mrkev, poté brambory, pak papriku a nakonec feferonku. Následně do směsi prolisujte česnek, osolte ji a přidejte sladkou papriku a rozmarýn. Za stálého míchání vše vařte 10 minut.
Poté do hrnce dejte rajče a vraťte osmaženou klobásu. Přilijte 400 mililitrů vody a přiveďte vše k varu. Pak přidejte konzervované fazole v tomatě. Přikryjte hrnec pokličkou a na středním plameni vařte polévku cca 20 minut. Pak si nasekejte trochu petrželky, zamíchejte ji do polévky a servírujte.