Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustá pórková polévka

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Hustá pórková polévka - postup přípravy

Pórková polévka je jedním z neblaze proslulých pokrmů ze školních jídelen, paní Jaroslava Slavíková však tento recept uchopila po svém a už 40 let ji vaří úplně jinak. Jejím cílem bylo zprostředkovat svým dětem a později vnoučatům trochu zeleniny, což se jí podařilo, proto bude zajisté chutnat i vám a vašim dětem.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Mrkev a celer oškrábejte a obojí nastrouhejte najemno. Pórek zbavte kořínků, rozčtvrťte a nasekejte na tenké proužky.

2. KROK

V hrnci rozpusťte kousek másla, přihoďte na něj nejprve mrkev, trochu ji osolte a chvíli ji opékejte, aby pustila barvu. Pak přidejte celer a restujte ho chvíli spolu s mrkví. Nakonec přihoďte nakrájený pórek a ještě chvíli opékejte.

3. KROK

Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte je na velmi malé kostičky, abyste minimalizovali dobu vaření a zelenina tak nepřišla o příliš mnoho vitaminů. Přihoďte brambory k zelenině, chvíli poduste a podlijte vodou nebo vývarem. Přidejte bobkové listy, případně ještě sůl a pepř a vařte, dokud nejsou brambory měkké. Pokud chcete, můžete polévku zahustit krupicí, není to ale nijak nutné. I tak by měla být dostatečně hustá.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů