Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemná pórková polévka s pohankou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jemná pórková polévka s pohankou - postup přípravy

Pórková polévka podle receptu paní Hany Petrášová je plná zeleniny a bylinek, navíc je tak lahodná, že si ji okamžitě zamiluje celá vaše rodina. Tajemství její bohaté chuti tkví v pohance, díky které získá na pohled obyčejná polévka nečekaný náboj.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Mrkev, petržel, celer a brambory nakrájejte na drobné kousky. Pórek nakrájejte na kolečka, bylinky nasekejte najemno.

2. KROK

V hrnci rozpalte olivový olej a máslo, orestujte kousky mrkve, petržele a celeru. Za stálého míchání dochuťte drceným kmínem.

3. KROK

Zeleninu zalijte vroucí vodou a přidejte kostku zeleninového bujonu, sůl, nakrájený pórek a brambory. Nechte zhruba 5 minut vařit.

4. KROK

Přidejte pohankovou lámanku anebo vločky. Vařte zhruba 15 minut na středním plameni. Občas promíchejte, aby se polévka nepřipalovala.

5. KROK

Polévku rozmixujte ponorným mixérem tak, aby získala požadovanou konzistenci. Přidejte pažitku, libeček a na závěr opepřete.

6. KROK

Tip paní Petrášové: Polévku můžete servírovat také například se zbylými uvařenými těstovinami.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů