Hvězdná kuřecí roláda se slaninou plněná houbami a sýrem - postup přípravy
Rolády vypadají báječně a chutnají ještě lépe. Jsou důstojnou součástí slavnostního stolu, a přitom nejsou nijak náročné na přípravu. Naopak, k jejich výrobě můžete použít i všemožné zbytky zeleniny a jiných ingrediencí, které vám zbyly v lednici, a výsledek bude vždy perfektní. Pokud máte rádi houby, připravte si kuřecí roládu se slaninou, která je plněná sýrem a restovanými žampiony. Je neskutečně aromatická a delikátní.
Ingredience
Na pracovní plochu vyskládejte obdélník ze slaninových plátků tak, aby se vzájemně překrývaly. Kuřecí prsíčka omyjte a očistěte je od šlach a kůže, popřípadě zbytků kostí. Rozkrojte kuřecí prsíčko podélně tak, aby zůstalo kouskem spojené. Položte ho na prkénko, rozevřete ho naplocho a rozklepejte do velkého a tenkého plátu, který by měl být velký zhruba jako slaninový obdélník.
Masový plát položte na obdélník vyskládaný z plátků slaniny. Jeho povrch posypejte rovnoměrně solí a mletým černým pepřem. Koření vmasírujte prsty do povrchu masa, potřete ho majonézou a poklaďte plátkovým sýrem. Očistěte houby a rozkrájejte je na plátky nebo malé kostičky. Na kamnech zahřejte pánev s trochou rostlinného oleje, vhoďte na ni plátky hub, které nechte opéct za občasného míchání dozlatova. Během restování houby osolte, popřípadě opepřete, promíchejte a odstavte z ohně. Vyklopte houby na připravený plát kuřecího masa s majonézou a sýrem.
Poté zabalte vše s pomocí slaniny do pevné rolády. Pokud si v tomto kroku nevěříte, je lepší, když pod slaninovým obdélníkem budete mít ještě kus pečicího papíru či potravinářské fólie, s jehož pomocí roládu zatočíte mnohem snáz.
Když je roláda hotová, zafixujte ji, aby se nerozbalovala, položte ji spojem dolů na plech a vložte do trouby předehřáté na teplotu 180 °C péct po dobu 35 minut dozlatova. Hotovou roládu podávejte s čerstvým zeleninovým salátem a bramborovými hranolky, vařeným bramborem či bramborovou kaší.