Bramborové křápance

i Zdroj fotografie: Jaroslava Slavíková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bramborové křápance - postup přípravy

Křápance jsou placky z těsta, které znáte na bramboráky. Nesmaží se však v pánvi na oleji, ale nasucho na rozpálené plotýnce, díky čemuž získají nádherně křupavou kůrčičku. Svůj osvědčený recept s námi sdílela paní Jaroslava Slavíková.
1. KROK

Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte polovinu z nich nahrubo a druhou polovinu najemno. Smíchejte je v míse, vymačkejte z nich přebytečnou šťávu a přidejte vejce, koření a tolik hladké mouky, abyste vytvořili ne moc hutné, ale soudržné těstíčko.

Pokud máte ve zvyku přidávat do bramboráků strouhanku, tady ji vynechte. Protože se budou placky péct nasucho, budou křupavé i bez ní.

2. KROK

Čistou litinovou plotýnku otřete vlhkým hadrem, lehce namočeným v oleji. Na takto připravenou plotýnku udělejte z těsta pár menších placiček, které nasucho opečte z obou stran dozlatova. Po dopečení každý křápanec potřete rozpuštěným máslem a podávejte.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 140 hlasů
Nahlásit chybu
86 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt