Italské zapečené těstoviny se špenátem - postup přípravy
Pokud jste milovník italských pokrmů, pak rozhodně vyzkoušejte recept zapečené italské těstoviny se špenátem, které vás svou chutí přenesou do slunných Benátek. Jejich příprava není vůbec složitá a zabere vám navíc jen pár minut.
Ingredience
Formu vymažte olejem a poté do ní nasypte těstoviny. Do velké mísy rozklepněte vejce a pomocí metličky je vyšlehejte.
Do vyšlehaných vajec přilijte mléko, olej a bílý jogurt. Poté je dochuťte solí a vegetou. Omytý špenát nakrájejte na menší kousky, přidejte ho do mísy a vše dobře promíchejte.
Směs nalijte na těstoviny a vše společně promíchejte. Poté formu přikryjte alobalem nebo pečicím papírem a vložte ji do předehřáté trouby.
Těstoviny pečte při teplotě 220 °C po dobu 30 minut. Poté z formy odstraňte alobal nebo pečicí papír a pečte je ještě 10 minut.
Těstoviny vyjměte z trouby a ihned je servírujte. Před podáváním je můžete posypat oblíbeným sýrem a čerstvými bylinkami.
Tip: Do těstovin můžete také přidat oblíbenou klobásu, pršut či jinou sušenou šunku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Serpica Recepti