Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italské zapečené těstoviny se špenátem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Italské zapečené těstoviny se špenátem - postup přípravy

Pokud jste milovník italských pokrmů, pak rozhodně vyzkoušejte recept zapečené italské těstoviny se špenátem, které vás svou chutí přenesou do slunných Benátek. Jejich příprava není vůbec složitá a zabere vám navíc jen pár minut.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Formu vymažte olejem a poté do ní nasypte těstoviny. Do velké mísy rozklepněte vejce a pomocí metličky je vyšlehejte.

2. KROK

Do vyšlehaných vajec přilijte mléko, olej a bílý jogurt. Poté je dochuťte solí a vegetou. Omytý špenát nakrájejte na menší kousky, přidejte ho do mísy a vše dobře promíchejte.

3. KROK

Směs nalijte na těstoviny a vše společně promíchejte. Poté formu přikryjte alobalem nebo pečicím papírem a vložte ji do předehřáté trouby.

4. KROK

Těstoviny pečte při teplotě 220 °C po dobu 30 minut. Poté z formy odstraňte alobal nebo pečicí papír a pečte je ještě 10 minut.

5. KROK

Těstoviny vyjměte z trouby a ihned je servírujte. Před podáváním je můžete posypat oblíbeným sýrem a čerstvými bylinkami.

6. KROK

Tip: Do těstovin můžete také přidat oblíbenou klobásu, pršut či jinou sušenou šunku.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Serpica Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů