Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Italský jablečný koláč se skořicí

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Italský jablečný koláč se skořicí - postup přípravy

Základem tohoto lahodného koláče je tenké křehké těsto a bohatá náplň z jablek, která jsou provoněná skořicí a máslem. Již po prvním upečení se tento koláč ve vaší rodině stane tradičním dezertem, který si zamilují všichni mlsní strávníci.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Jablečná náplň

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Jablka rozkrojte, vyjměte z nich jádřince a oloupejte je. Oloupaná jablka nakrájejte na drobné kousky a vložte je do dostatečně veliké pánve. Nakrájená jablka zakápněte šťávou z poloviny citronu, přidejte lžíci cukru a máslo.

2. KROK

Opékejte na mírném plameni asi po dobu tří minut. Poté k jablkům přidejte skořici a meruňkový džem. Řádně promíchejte a pokračujte další dvě minuty v opékání. Poté jablka sejměte z plotny a nechte v pánvi vychladnout.

3. KROK

Na těsto v míse vyšlehejte vajíčko a oba cukry. Přidejte olej a pokračujte ve šlehání, dokud nevznikne jednolitá směs. Přidejte prosátou mouku a vypracujte těsto.

4. KROK

Těsto nejprve zpracovávejte pomocí vařečky, poté rukama. Výsledná hmota by měla být jemná a nelepivá. Rozdělte těsto na dva díly. Jeden díl zabalte do potravinářské fólie a vložte na 15 minut do mrazáku.

5. KROK

Druhý díl těsta rozválejte do koláčové formy. Dbejte na to, aby bylo těsto všude stejně silné. Na první vrstvu vlijte zchladlá jablka z pánve.

6. KROK

Druhou část těsta vyjměte z mrazáku a nastrouhejte na hrubém struhadle přímo na jablečnou náplň. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 25–30 minut.

7. KROK

Upečený koláč nechte vychladnout a následně jej posypte vrstvou moučkového cukru. Nakrájejte na stejně velké dílky a servírujte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Dolce arabe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů