Jablečná buchta s křupavými mandlemi - postup přípravy
Hledáte-li recept na dezert, který by byl nadýchaný, vláčný, a zároveň v ústech příjemně křupal, připravte si jablečnou buchtu. Hodí se ke snídani i jako dezert.
Korpus
Náplň
Na posypání
Nejprve připravte korpus. Do mísy od robota vsypte mouku s moučkovým cukrem, špetkou soli a kypřicím práškem do pečiva. Přidejte změklé máslo s vejcem a ingredience šlehejte, dokud nevznikne těsto.
Tip: Aby se v těstu nevytvořily hrudky, mouku s kypřicím práškem do pečiva prosejte.
Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte ho do lednice na 30 minut. Poté ho rozdělte na dvě části. První z nich rozprostřete do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a z druhé z nich vytvořte pruhy, kterými pokryjte okraje formy.
Těsto propíchejte vidličkou po celém povrchu a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 10 minut. Mezitím připravte náplň.
Jablka oloupejte a vložte je do větší mísy, kde je smíchejte s citronovou šťávou. Ovoce vložte do formy s upečeným korpusem a pokračujte s přípravou těsta na zalití jablek.
Poznámka: Před loupáním jablka zbavte jádřinců.
V robotu vyšlehejte moučkový cukr se změklým máslem. Za stálého šlehání do směsi přidejte vanilkový lusk a vejce.
Poznámka: Vejce přidávejte postupně, jedno po druhém.
Do směsi přidejte také tvaroh se smetanou a vzniklým těstem zalijte jablka ve formě. Dezert posypte plátky mandlí, vložte ho zpět do trouby a pokračujte v pečení dalších 50 minut.
Tip: 15 minut před koncem pečení dezert přikryjte pečicím papírem. Zabráníte tak jeho spálení.
Jablečnou buchtu nechte volně vychladnout a poté ji servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Každou porci můžete podávat posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Einfache Rezepte