Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečná buchta s křupavými mandlemi

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Jablečná buchta s křupavými mandlemi - postup přípravy

Hledáte-li recept na dezert, který by byl nadýchaný, vláčný, a zároveň v ústech příjemně křupal, připravte si jablečnou buchtu. Hodí se ke snídani i jako dezert.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Do mísy od robota vsypte mouku s moučkovým cukrem, špetkou soli a kypřicím práškem do pečiva. Přidejte změklé máslo s vejcem a ingredience šlehejte, dokud nevznikne těsto. 

2. KROK

Tip: Aby se v těstu nevytvořily hrudky, mouku s kypřicím práškem do pečiva prosejte.

3. KROK

Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte ho do lednice na 30 minut. Poté ho rozdělte na dvě části. První z nich rozprostřete do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a z druhé z nich vytvořte pruhy, kterými pokryjte okraje formy. 

4. KROK

Těsto propíchejte vidličkou po celém povrchu a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 10 minut. Mezitím připravte náplň. 

5. KROK

Jablka oloupejte a vložte je do větší mísy, kde je smíchejte s citronovou šťávou. Ovoce vložte do formy s upečeným korpusem a pokračujte s přípravou těsta na zalití jablek.

Poznámka: Před loupáním jablka zbavte jádřinců. 

6. KROK

V robotu vyšlehejte moučkový cukr se změklým máslem. Za stálého šlehání do směsi přidejte vanilkový lusk a vejce. 

Poznámka: Vejce přidávejte postupně, jedno po druhém.

7. KROK

Do směsi přidejte také tvaroh se smetanou a vzniklým těstem zalijte jablka ve formě. Dezert posypte plátky mandlí, vložte ho zpět do trouby a pokračujte v pečení dalších 50 minut.

Tip: 15 minut před koncem pečení dezert přikryjte pečicím papírem. Zabráníte tak jeho spálení.

8. KROK

Jablečnou buchtu nechte volně vychladnout a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Každou porci můžete podávat posypanou moučkovým cukrem.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Einfache Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů