Jablečný koláč s jogurtem a vanilkou - postup přípravy
Jablečný koláč s jogurtem je vláčný, šťavnatý a díky jablkům mírně křupavý. Připravte si skvěle vypadající dezert, který provoní váš domov a vytvoří útulnou atmosféru.
Na jablečný koláč
Na vymazání
Zdobení
Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Do směsi vešlehejte rozpuštěné máslo a jogurt.
Poznámka: Máslo rozpustíte jednoduše v mikrovlnce během 2 minut.
V misce smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a suché ingredience vmíchejte do tekuté směsi. Nyní oloupejte jablka, odstraňte z nich jaderník a nakrájejte je na menší kousky.
Polovinu množství jablek vmíchejte do těsta, které vylijte do formy vymazané máslem, kde ho posypte zbytkem jablek. Druhou polovinu jablek před použitím pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Poznámka: Pro tento recept byl použitý dortový ráfek o velikosti 27×18 cm.
Jablečný koláč s jogurtem vyjměte z dortového ráfku a na závěr jeho povrch pomažte meruňkovým džemem.
Tip: Na pomazání můžete použít jakýkoliv jiný oblíbený džem. Dezert servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker mit Kristy