Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč s jogurtem a vanilkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 42 minut

Jablečný koláč s jogurtem a vanilkou - postup přípravy

Jablečný koláč s jogurtem je vláčný, šťavnatý a díky jablkům mírně křupavý. Připravte si skvěle vypadající dezert, který provoní váš domov a vytvoří útulnou atmosféru.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na jablečný koláč

Na vymazání

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Do směsi vešlehejte rozpuštěné máslo a jogurt. 

Poznámka: Máslo rozpustíte jednoduše v mikrovlnce během 2 minut.

2. KROK

V misce smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a suché ingredience vmíchejte do tekuté směsi. Nyní oloupejte jablka, odstraňte z nich jaderník a nakrájejte je na menší kousky. 

3. KROK

Polovinu množství jablek vmíchejte do těsta, které vylijte do formy vymazané máslem, kde ho posypte zbytkem jablek. Druhou polovinu jablek před použitím pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla.

4. KROK

Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.

Poznámka: Pro tento recept byl použitý dortový ráfek o velikosti 27×18 cm. 

5. KROK

Jablečný koláč s jogurtem vyjměte z dortového ráfku a na závěr jeho povrch pomažte meruňkovým džemem. 

Tip: Na pomazání můžete použít jakýkoliv jiný oblíbený džem. Dezert servírujte nakrájený na kousky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lecker mit Kristy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů