Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosové kostky z kakaového těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kokosové kostky z kakaového těsta - postup přípravy

Dezert je nadýchaný, vláčný a skvěle chutná po kokosu. Sladké kokosové kostky obsahují hořkou čokoládu, která dodává jejich chuti šmrnc. Upečete je za 20 minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci rozehřejte mléko a nasypte do něj krupici. Jakmile začne směs houstnout, bude to asi za 7 minut, vsypte do hrnce kokos a směs odstavte z tepla. 

Poznámka: Kokosový krém vařte za stálého míchání, aby se mléko nepřipálilo ke dnu hrnce.

2. KROK

V míse vyšlehejte vejce s cukrem, mlékem, olejem, moukou, kakaem a kypřícím práškem do pečiva. Poté, co se všechny ingredience spojí, nalijte polovinu kakaové směsi rovnoměrně na pekáč vyložený pečicím papírem a korpus pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 6  minut.

3. KROK

Po upečení korpus rovnoměrně potřete kokosovou směsí, kterou jste si připravili na začátku a potřete ji zbytkem kakaové hmoty. Plech znovu vložte do trouby a dezert pečte dalších 7 minut na 170 °C. 

4. KROK

Tip: Kokosové kostky můžete na závěr ozdobit strouhaným kokosem, a to tak, že jím obsypete formičky, například ve tvaru hvězd, které jste na povrch dezertu umístili – inspirovat se můžete níže ve videu.

5. KROK

Poznámka: Dezert podávejte nakrájený na kousky. Skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě jej dejte před servírováním aspoň na 30 minut do lednice.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Serpica Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů