Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablečný koláč s pudinkovou náplní

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Jablečný koláč s pudinkovou náplní - postup přípravy

Pokud vás honí mlsná, zkuste upéct pro sebe i rodinu velmi jemný a nadýchaný jablečný koláč s pudinkovou náplní. Skvěle se bude hodit třeba k nedělnímu šálku kávy. Příprava moučníku není nijak složitá, a tak ji zvládne i začátečník.

Ingredience pro:
8 porcí

Těsto

Pudinkový krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve začněte přípravou těsta na koláč. V míse si tedy vyšlehejte do pěny vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem. Poté přidejte mléko, prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva.




A nakonec i omytá, očištěná a na kostky pokrájená jablka (můžete použít i se slupkou). Hotové těsto naneste do kulaté formy na koláč (vystlané pečícím papírem) a rovnoměrně rozprostřete.

Příprava pudinku, kompletace koláče a jeho pečení v troubě

Nyní se pusťte do přípravy pudinkové náplně. V menším hrnci si rozmíchejte v mléce vajíčko, kukuřičný škrob a také moučkový cukr. Směs pak dejte na plotnu a zahřívejte na středním plamenu do zhoustnutí.

Nezapomeňte krém průběžně míchat. Hotový pudink nechte krátce vychladnout, posléze jej přeneste do cukrářského sáčku a naneste na těsto s jablky (například do spirály). Nakonec koláč dejte péct do trouby na půl hodiny při 180 stupních Celsia.

Servírování jablečného koláče s pudinkem

Upečený jablečný koláč s pudinkem vyjměte z trouby, posypte dle libosti moučkovým cukrem a podávejte po zchladnutí třeba s šálkem oblíbené kávy a čaje. K moučníku se hodí i kopeček čerstvé šlehačky či zakysané smetany. Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů