Dvoubarevná roláda s pařížským krémem

i Zdroj fotografie: Andy vaří pro zdraví
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Dvoubarevná roláda s pařížským krémem - postup přípravy

Piškotová roláda a pařížský krém je skvělá kombinace. Podle receptu od Andy vaří pro zdraví bude výsledek nejen skvěle chutnat, ale i velmi zajímavě vypadat.
1. KROK

Den dopředu svařte za stálého míchání smetanu ke šlehání s kvalitní 70% hořkou čokoládou, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte ji vychladnout a dejte ji na noc do lednice.

2. KROK

Na těsto oddělte ze 6 vajec žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte opravdu tuhý sníh. Žloutky poté s cukrem vyšlehejte do pěny. Musíte šlehat dostatečně dlouho, aby byla pěna opravdu krémová. Poté přidejte mouku a zamíchejte ji do těsta. Následně do něho postupně zlehka přimíchávejte sníh. Část hotového těsta oddělte a dejte do něho lžičku až lžíci kakaa na obarvení.

3. KROK

Vyložte plech pečicím papírem a potřete ho zlehka olejem. Pak na něj různě cik cak dejte hnědé těsto a na něj poté opatrně rozetřete světlé těsto. Zarovnejte ho stěrkou a vložte plech do předehřáté trouby na 180 °C péct na zhruba 10 minut. Po dopečení těsto dejte na vlhkou utěrku, srolujte a nechte vystydnout.

4. KROK

Ze smetany s čokoládou vyšlehejte šlehačku, Poté do ní postupně zašlehejte změklé máslo, aby byl krém hladký. Přidejte trochu rumu pro chuť a zvýšení trvanlivosti krému. Korpus na roládu potřete libovolnou marmeládou, následně na ni rozetřete připravený krém, těsto srolujte a dejte do lednice ztuhnout. Na závěr ji ozdobte vyšlehanou smetanou ke šlehání a libovolným cukrářským zdobením.

5. KROK

Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Andy vaří pro zdraví.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 163 hlasů
Nahlásit chybu
53 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt