Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový piškot s krémem zvaný „Ptačí mléko“

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kakaový piškot s krémem zvaný „Ptačí mléko“ - postup přípravy

Nemáte v oblibě složité pečení koláčů? Pak vsaďte na tento snadný recept, díky kterému připravíte skvělý kakaový piškot s mléčným krémem zvaný „Ptačí mléko“. Hodit se bude nejen k odpolední kávové siestě, ale také ke snídani.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve se pusťte do přípravy těsta. V míse si vyšlehejte vejce spolu s cukrem, špetkou soli a změklým máslem. Poté přisypte polohrubou mouku, kakaový prášek, kypřící prášek do pečiva a vypracujte hladké těsto polotekuté konzistence. To vylijte do formy na koláč, kterou jste vystlali pečícím papírem. Také rovnoměrně těsto rozprostřete špachtlí a dejte péct do trouby na cca 20 minut při teplotě 180 °C. Mezitím si připravte náplň do dezertu.




Až se korpus upeče, vyjměte jej z trouby, nechte zchladnout a překrojte na dva pláty. Dále si k ruce vezměte menší hrnec a v něm svařte mléko společně s krupicí a cukrem. Homogenní hustou hmotu následně odstavte z plotny a nechte vychladit. Nakonec ještě vyšlehejte v misce změklé máslo s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a postupně zakomponujte po lžících i vařenou krupici pomocí mixéru. Krémem následně potřete korpus, přiklopte druhým plátem a vše přelijte polevou z másla, kakaa, cukru a zakysané smetany.

Před podáváním nechte dezert vychladnout a ztuhnout v lednici několik hodin. Ideálně pak přes noc. Následně servírujte dort „Ptačí mléko“ pokrájený na menší porce s oblíbeným nápojem. Přejeme dobré chutnání.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů