Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablkové rohlíčky s ořechy a skořicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jablkové rohlíčky s ořechy a skořicí - postup přípravy

Provoňte svůj domov aromatem skořice, jablek a ořechů a vytvořte tak jedinečnou atmosféru. Jablkové rohlíčky jsou křehké, šťavnaté a připravíte je během pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte náplň. Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a vložte je do rozpálené pánve. 

Poznámka: Před strouháním z jablek odstraňte jádřinec.

2. KROK

Jablka zasypte cukrem, ingredience zamíchejte a smažte přibližně 5 minut, dokud se cukr nerozpustí. Jakmile jablka změknou a pustí šťávu, vmíchejte do nich nasekané vlašské ořechy se skořicí a směs odstavte z tepla. 

3. KROK

Zatímco jablka chladnou, připravte těsto. Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem. Poté, co se ingredience propojí, přidejte k nim vejce s octem. Znovu vše zamíchejte a pokračujte s přidáním mouky, vanilkového cukru a kypřicího prášku do pečiva. 

4. KROK

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte a mouku přidejte nadvakrát.

5. KROK

Ze surovin uhněťte těsto, které rozdělte ho na tři stejné části, z nichž vytvořte bochánky. Z prvního bochánku vyválejte plát o výšce 0,4 cm, které zarovnejte pomocí pokličky, do kulata.

6. KROK

Tip: Během chvíle, kdy budete pracovat s jednou částí těsta, mějte zbylé těsto schované pod fólií. Díky tomu nebude vysychat.

7. KROK

Těsto nakrájejte na 8 stejných trojúhelníků. Ve špičce každého z nich vytvořte rádýlkem několik řezů a širokou část trojúhelníku pokryjte jablečnou náplní. Ze širší strany trojúhelníky zarolujte a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem. 

Poznámka: Postup opakujte také u zbytku těsta.

8. KROK

Jablkové rohlíčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.

Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Rohlíčky by měly být upečené do růžova.

9. KROK

Rohlíčky s jablky servírujte posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Dezert uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na chladném a tmavém místě.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Halimeina kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů