Jablkové rohlíčky s ořechy a skořicí - postup přípravy
Provoňte svůj domov aromatem skořice, jablek a ořechů a vytvořte tak jedinečnou atmosféru. Jablkové rohlíčky jsou křehké, šťavnaté a připravíte je během pár minut.
Těsto
Náplň
Na posypání
Nejprve připravte náplň. Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a vložte je do rozpálené pánve.
Poznámka: Před strouháním z jablek odstraňte jádřinec.
Jablka zasypte cukrem, ingredience zamíchejte a smažte přibližně 5 minut, dokud se cukr nerozpustí. Jakmile jablka změknou a pustí šťávu, vmíchejte do nich nasekané vlašské ořechy se skořicí a směs odstavte z tepla.
Zatímco jablka chladnou, připravte těsto. Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem. Poté, co se ingredience propojí, přidejte k nim vejce s octem. Znovu vše zamíchejte a pokračujte s přidáním mouky, vanilkového cukru a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, suché ingredience před použitím prosejte a mouku přidejte nadvakrát.
Ze surovin uhněťte těsto, které rozdělte ho na tři stejné části, z nichž vytvořte bochánky. Z prvního bochánku vyválejte plát o výšce 0,4 cm, které zarovnejte pomocí pokličky, do kulata.
Tip: Během chvíle, kdy budete pracovat s jednou částí těsta, mějte zbylé těsto schované pod fólií. Díky tomu nebude vysychat.
Těsto nakrájejte na 8 stejných trojúhelníků. Ve špičce každého z nich vytvořte rádýlkem několik řezů a širokou část trojúhelníku pokryjte jablečnou náplní. Ze širší strany trojúhelníky zarolujte a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem.
Poznámka: Postup opakujte také u zbytku těsta.
Jablkové rohlíčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Rohlíčky by měly být upečené do růžova.
Rohlíčky s jablky servírujte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Dezert uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na chladném a tmavém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Halimeina kuchyně
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.