Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jablkový závin s ořechy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jablkový závin s ořechy - postup přípravy

Tento jablkový závin je úplně jednoduchý a přitom exceluje neobyčejně jemnou a lahodnou chutí, za níž stojí jogurt přidaný do těsta, který mu propůjčí nevídanou vláčnost. Vyzkoušejte recept od paní Nadi Hajžmanové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Máslo vyšlehejte spolu s jogurtem na hladký krém a postupně do něho zapracujte hladkou mouku. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a vložte ho na 30 minut do lednice odležet.

2. KROK

Odpočinuté těsto rozdělte na tři stejně velké díly. Každý z nich vyválejte na obdélníkovou placku. Jablka oloupejte, zbavte je jadřince a nastrouhejte je nahrubo. Vyválenou placku posypejte strouhankou a rozprostřete na ni část nastrouhaných jablek, která posypejte rozinkami, skořicovým cukrem a jemně namletými ořechy. Pokud chcete, můžete přidat také vanilkový cukr nebo třeba strouhaný kokos.

3. KROK

Plát stočte do pevné rolády, kterou přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem a celý její povrch potřete rozpuštěným máslem. Stejným způsobem pak zpracujte i zbylé dva kusy těsta. Plech se záviny vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a nechte je péct po dobu kolem 20 minut.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů