Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodová marmeláda s datlovým sirupem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jahodová marmeláda s datlovým sirupem - postup přípravy

Jahodová marmeláda s datlovým sirupem je skvělou alternativou pro ty, kteří hledají zdravější způsob slazení, jelikož neobsahuje rafinovaný cukr. Má osvěžující chuť.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, rozkrojte je na polovinu a vložte je do většího hrnce, kde je smíchejte s citronovou šťávou. 

2. KROK

Směs vařte 10–15 minut, za stálého míchání a poté do ní přidejte datlový sirup. 

Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.

3. KROK

Jahodovou marmeládu s datlovým sirupem vařte ještě 5 minut a pak ji vlijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a nechte vychladnout. 

Tip: Aby vám pochoutka dlouho vydržela, skladujte ji na tmavém a chladném místě.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů