Jahodová marmeláda s datlovým sirupem - postup přípravy
Jahodová marmeláda s datlovým sirupem je skvělou alternativou pro ty, kteří hledají zdravější způsob slazení, jelikož neobsahuje rafinovaný cukr. Má osvěžující chuť.
Ingredience
Jahody omyjte, zbavte je zelených částí, rozkrojte je na polovinu a vložte je do většího hrnce, kde je smíchejte s citronovou šťávou.
Směs vařte 10–15 minut, za stálého míchání a poté do ní přidejte datlový sirup.
Poznámka: Během vaření se na hladině bude tvořit pěna, kterou průběžně sbírejte.
Jahodovou marmeládu s datlovým sirupem vařte ještě 5 minut a pak ji vlijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a nechte vychladnout.
Tip: Aby vám pochoutka dlouho vydržela, skladujte ji na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: وصفات ام فدوى

