Jahodový závin z listového těsta - postup přípravy
Jahodový závin je kombinaci křupavého těsta se šťavnatou a osvěžující náplní. Pokrm můžete servírovat jako dezert k odpolední kávě, ale také jako sladkou snídani.
Ingredience
Na posypání
Listové těsto rozbalte a rádýlkem zarovnejte jeho okrajem. Střed těsta pomažte nutellou, kterou pokryjte, na plátky nakrájenými, omytými jahodami.
Poznámka: Před krájením z jahod odstraňte zelené části.
Okraje těsta, po obou stranách, nakrojte kolmo k náplni s rozestupy přibližně 2,5 cm. Poté okraje střídavě překládejte přes sebe tak, abyste náplň zakryli. Jahodový závin položte na plech vyložený pečicím papírem a pomažte jeho povrch rozšlehaným vejcem.
Závin posypte hnědým cukrem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Dezert po upečení posypte moučkovým cukrem a servírujte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes